Home

Welkom!

De Stichting Actieve Senioren richt zich op de actieve senior 55+ en stelt ontmoeten centraal. Daartoe biedt de SAS een scala van mogelijkheden om u gedurende het hele jaar bij aan te sluiten. In vrijwel iedere wijk van ‘s-Hertogenbosch zijn groepen senioren actief.

Wat doen wij?

Wilt u weten wat wij zoal organiseren? Gebruik dan het menu bovenaan deze pagina om te zoeken op de gewenste activiteit of de locatie bij u in de buurt. Hieronder vindt u verder het laatste nieuws en ziet u een overzicht van de aankomende activiteiten.

Wat bieden wij?

» ontmoetingsplaats dicht bij de eigen leefomgeving
» aanbieden en organiseren van activiteiten
» eenzaamheid en isolement voorkomen en bestrijden
» openstellen voor kwetsbare groepen

Vragen of opmerkingen? Wij horen het graag!

Mededeling

Vacatures bij de SAS

Wij zijn op zoek naar diverse vrijwilligers, onder anderen een nieuwe voorzitter van de stichting. Wilt u iets betekenen voor de actieve senioren in onze stad, dan is dit de mogelijkheid voor een gedreven bestuurder.

Voor meer informatie klik hier

Film over de zomerschool

Er is een korte film geplaatst op youtube over de zomerschoolactiviteiten van afgelopen zomer (2022) Veel van onze deelnemers hebben leuke herinneringen daaraan. Om de film te zien klik je op onderstaande link.

Naar de youtube-film

de actieve senior

Download het oktobernummer van De Actieve Senior.

Dit nummer van De Actieve Senior kijkt terug op de geslaagde SAS-Zomerschool55+. Fia de Vos, voorzitter van het kernteam dat de Zomerschool organiseerde, doet verslag en is trots op de resultaten van ruim honderd activiteiten voor 55-plussers in juli en augustus. Op 24 augustus bood de SAS na twee jaar – vanwege de pandemie – aan alle vrijwilligers weer een Vrijwilligersdag aan. Een dag met veel plezier én een programma over de wensen van vrijwilligers en de toekomst van de SAS. In dit nummer een rapportage van die Vrijwilligersdag. En voorts interviews met docenten, deelnemers en aandacht voor een creatieve middag op 29 juli met presentaties van de deelnemers van zes creatieve cursussen binnen onze SAS. Klik op de links in dit nummer, zodat je direct naar de mailadressen en websites kunt gaan. Met onderstaande link kunt u de digitale versie downloaden.

De_Actieve_Senior_oktober_2022_-_met_links

De papieren versie van dit nummer verspreiden we binnenkort in alle Bossche wijken.