De Stichting Actieve Senioren gebruikt geen cookies om de inhoud van deze website te personaliseren of te analyseren en deelt geen informatie over het gebruik van deze site met derden.
Door deze site te (blijven) bezoeken of in de ruimste zin te gebruiken verklaart u hierbij kennis te hebben genomen van onze privacyverklaring en hiermee akkoord te zijn.

 

             

DZAD...nu ook per activiteit te volgen

LOGO DZAD 250De livestream van de Digitale Zomerschool Activiteiten Dag zit er op. Op 1 juli hebben we van 10 uur in de ochtend tot half vijf in de middag 6 activiteiten gefilmd en ook direct uitgezonden. Activiteiten die vanwege alle voorzorgsmaatregelen ivm Covid 19 werden uitgevoerd door een gastdocent met slechts een paar deelnemers ter plaatse.

Mogelijk was je de datum vergeten, misschien wil je nog eens een activiteit terug zien, of ben je nu pas in de gelegenheid om te kijken.

Geen probleem: hieronder kun je de afzonderlijke activiteiten bekijken (en natuurlijk ook vanachter je beeldscherm meedoen).

Zou je de wandeling “Meer over de Moerputten” mee willen beleven, dan moet je wel even weten dat het een 360 graden filmpje is en dat je door je muis te bewegen of je scrollpad je het beeld kunt laten draaien. Gewoon even uitproberen.

Salade 250Recepten voor de lekkernijen van de lunch, vind je hier........

Heel veel plezier met het kijken naar een of meer van onderstaande activiteiten. We hopen in de zomer van 2021 weer gewoon live met jullie op pad te kunnen...

Mocht je verder deze zomer toch nog wat willen doen: “Bij Katrien” is hard bezig om een zomerprogramma in elkaar te zetten met kleine, beperkte activiteiten. Die gaan ze houden van 13 juli tot en met eind augustus en binnenkort vind je op hun site daar meer informatie over. www.bijkatrien.com
Bovendien is de gemeente bezig om in allerlei parken en groenvoorzieningen de Bossche Zomer op te zetten: ook weer kleinschalige activiteiten waar je op gepaste afstand van elkaar aan deel kan nemen.
Daarvan vind je het programma vast wel in de Bossche Omroep en zeker op www.debosschezomer.nl We wensen je een mooie zomer toe binnen alle beperkingen en vooral met een goede gezondheid!

Hieronder kun je kijken naar de filmpjes van deze dag: 
10:20 uur "Tai Chi Tao, Si Er Duan Yin en Wu Xin Qi"

11:30 uur "Koosje leest voor"

12:00 uur "Lekkernijen voor de lunch"

13:30 uur  "Tekenen met pen en inkt"


14:30 uur "Filosoferen over "Wat is waar?"

15:30 uur "Meer over de Moerputten".

Kernteam van de Zomerschool

Geen Zomerschool55+

De SAS-Zomerschool55+ gaat dit jaar wegens het coronavirus niet door. Het kernteam heeft tot haar grote teleurstelling dit besluit moeten nemen.

corona DVHN 1

Na een geweldig jubileumjaar was het kernteam alweer volop bezig om ook dit jaar drie weken lang een fantastisch programma neer te zetten. Met 112 activiteiten was er voor elk wat wils. Zo hadden we een aantal nieuwe activiteiten gepland: een rondleiding Heineken, een excursie naar de Durea schoenfabriek, op pad met een schaapsherder, op bezoek bij een vioolbouwer, een mooie lezing over Toon Hermans, geweldige film in Perron 3, fotograferen bij zonsopkomst, etc.

Alles was helemaal geregeld en het boekje zelfs al gedrukt, maar gezien de huidige richtlijnen van het RIVM waarbij voor langere tijd 1,5 meter afstand moet worden gehouden, zijn er te veel activiteiten waarbij dit niet te realiseren valt. Tevens zijn veel van onze deelnemers én vrijwilligers op leeftijd en behoren tot de risicogroep, dus ook voor hun veiligheid en gezondheid hebben we dit besluit genomen. Bovendien is ons hoofddoel: sociaal contact mogelijk maken ook wel erg lastig op anderhalve meter van elkaar!

We zullen alle gastvrouwen, gastheren, (oud)deelnemers en docenten gaan benaderen en hebben er alle vertrouwen in dat we iedereen volgend jaar een prachtig programma kunnen bieden.

Dus sterkte voor de komende (thuisblijf) tijd en op naar de SAS-Zomerschool55+ in 2021.


Zomerschool55+ wint ING-prijs

Zomerschool55+ wint dankzij jullie stemmen de ING-campagneprijs #helpnederlandvooruit.

Zaterdagmorgen 21 maart 2020 kregen we de cheque van 5000 euro, omdat we in deze regio de meeste stemmen hebben weten te behalen. Dankzij jullie: bedankt dus allemaal.

Natuurlijk gaan we het bedrag ook aan jullie besteden: als het een beetje meezit en we ons nu aan de sociale onthouding houden, kunnen we hopelijk van de zomer een prachtige en gezellige editie van de zomerschool55+ tegemoet zien. Achter de schermen wordt daar al hard aan gewerkt: we hebben 112 activiteiten gepland, waaronder een dagtocht en een marktdag. Begin mei komt het programmaboekje uit. Tot later dit jaar en heel veel sterkte in deze dagen!

klik hier voor de foto's van de prijs


Stem SAS-Zomerschool55+ naar de Nationale Vrijwilligersprijs

SAS-Zomerschool55+ dingt mee naar de Nationale Vrijwilligersprijzen. Vanaf nu tot 22 maart kan iedereen op SAS-Zomerschool55+ stemmen via www.vrijwilligersprijzen.nl. Dit vrijwilligersinitiatief maakt dan kans op een Publieksprijs van € 2.500,- uit handen van minister Hugo de Jonge.

Nationale vrijwilligersprijs 2020 650Ook dit jaar hebben weer tientallen gemeenten vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers aangemeld voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft de Zomerschool55+ genomineerd en op 18 februari werd bekend dat de Zomerschool55+ ook behoort tot de 12 landelijk genomineerde organisaties. Daarmee hebben ze een promofilm ter waarde van € 3.000,- gewonnen én maken ze kans op een juryprijs van € 6.000,-. Ze maken ook kans op de publieksprijs van €2.500,- en de landelijke eer. De kandidaat met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Stemmen dus! Het liefst op SAS-Zomerschool55+, via www.vrijwilligersprijzen.nl.

Selectiecriteria
De jury beoordeelt de projecten en initiatieven onder andere op hoe succesvol vrijwilligersinitiatieven zijn in het vinden van vrijwilligers en hoe zij hun vrijwilligers de credits van het succes weten te geven. Dat zit bij de Zomerschool55+ wel snor! De prijsuitreiking is op 28 maart 2020. Minister Hugo de reikt de prijzen uit. Irene Moors heeft de presentatie in handen!

Secretariaat: Kortenbergstraat 1, 5224 TL ’s-Hertogenbosch - 06 - 57 33 99 72 - info@sasdenbosch.nl