zomeractiviteit.

De zomerschool gaat weer van start!

Nu alle activiteiten in de wijken weer als van ouds draaien en de zomervakantie alweer in zicht komt, wil ik even wat aandacht geven aan de komende zomeractiviteiten.
Na twee jaren, waarin het coronavirus ons belemmerde om het SAS zomerschool 55+ programma op de bekende manier uit te voeren, zijn we nu weer volledig terug van weggeweest. Het programmaboekje is al door de stad verspreid en belangstellenden kunnen zich al inschrijven via de website www.saszomerschool.nl . Wij zijn trots op de vele activiteiten die we gedurende een periode van drie weken kunnen bieden, er is voor elk wat wils.

Toch wil ik aan één activiteit wat extra aandacht geven. Op vrijdag 29 juli 2022 presenteren de deelnemers van de creatieve groepen hun werk in wijkgebouw De Slinger aan de Jan Schöfferlaan 3 te s-Hertogenbosch. In samenwerking met de SAS-Zomerschool 55+ bieden wij belangstellenden een gezellige middag aan, waarin u kennis kunt maken met de diverse mogelijkheden om iets creatiefs te doen bij de SAS in de verschillende wijken. Inschrijven kan via de website van de zomerschool,
de kosten zijn €3,00 en hiervoor krijgt u een bon voor een consumptie en wat lekkers. U kunt ook binnenlopen bij De Slinger en u ter plekke aanmelden.

De presentatie is van 13:30 tot 17:00 uur. Tijdens de presentatie geeft een docent uitleg over de verschillende cursussen en wordt er wat verteld over de techniek die wordt gebruikt. Daarna lopen we langs de verschillende werken en krijgt u uitleg over de totstandkoming. Ook zijn er enkele cursisten actief bezig met hun hobby. Wij hopen op veel belangstellenden.

Hans van den Berg, voorzitter Stichting Actieve Senioren

Schilderijententoonstelling in SCC De Helftheuvel

De schildergroep van het SAS presenteert in de Helftheuvel van 12 mei tot 30 juni 2022 een expositie van werk van de deelnemers. De werken zijn gemaakt onder leiding van docente Keetje Lindner. Toegang gratis.

Komende activiteiten

ZOMERSCHOOL55+ KOMT STERK TERUG IN 2022

Er wordt momenteel achter de schermen hard gewerkt om zo’n 100 interessante, ontspannende en inspirerende activiteiten voor de senioren in ’s-Hertogenbosch te organiseren.

Nu er in de zomer van 2022 weer veel mogelijk lijkt te zijn, zijn de vrijwilligers van de SAS-zomerschool55+ enthousiast gestart om allerlei workshops, presentaties en excursies binnen te halen. Natuurlijk laten we daarbij geslaagde activiteiten terug komen, maar zorgen we ook voor een vele frisse uitdagingen. Zo blijft de Zomerschool voor nieuwe en vertrouwde deelnemers interessant en gezellig. We gaan weer fotograferen in de vroege ochtend als het nog maar net licht is, wandelen bij het late avondlicht en bieden verder allerlei activiteiten binnen en buiten aan. Nieuwe stadswandelingen,  maar ook wandelingen in de natuur, discodans met een glitterbol, weer op bezoek bij de Petrus in Vught, maar ook binnenkijken bij Hotel “The Stamp” in de stad. Kijken en luisteren naar verschillende presentaties in grote zalen: zo kun je zittend mee naar Noorwegen of genieten van al die bekende grappen en liedjes van oude cabaretiers of luisteren en kijken naar een verhaal over de industriële panden in de stad. Bloemschikken op verschillende niveaus, schilderen en schrijven met uitdagende thema’s, Yoga en Aryuveda en natuurlijk een nieuwe filosofiewandeling. En we gaan met plebaan Vincent Blom de meer onbekende kanten van de Sint Jan bekijken!

In de loop van april vullen we de kalender op de site en kun je dus alvast zien of er iets van je gading bij is. Vanaf 14 mei om 10.00 uur zijn de inschrijvingen geopend en kun je ook daadwerkelijk een activiteit boeken. Eerst even jezelf registreren of je code van vorig jaar opzoeken. Dan kun je inloggen en boeken : www.saszomerschool.nl

De datum van de Zomerschool kan alvast in de agenda: van maandagmiddag 25 juli tot en met vrijdag 12 augustus zijn er op tal van plaatsen in de stad leuke activiteiten te doen. Gelukkig kunnen we de basisprijs nog steeds op 5 euro houden. 5 euro dus voor een dagdeel activiteit met koffie of thee.

We zien je graag...straks in de zomer.