Coronabeleid

Het coronabeleid van de SAS

Bij deelname aan activiteiten van de SAS controleren wij op coronavaccinatie of negatieve coronatest. Mensen die hiervan geen bewijs kunnen overleggen, worden niet toegelaten. Het dragen van mondkapjes in de ruimte van de activiteit is niet verplicht en kan op vrijwillige basis. Wel kan de beheerder van de locatie dit verlangen in de loopruimtes en in het horecagedeelte.
Hieronder vind je op een rijtje hoe je aan een QR-code via de CoronaCheck-app of op papier komt.

  • Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen is gratis voor iemand die geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft.
  • Met de Coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs in de vorm van een QR-code ophalen. Ga naar www.coronacheck.nl. Je hebt hiervoor je DigiD (aan te vragen via DigiD.nl) nodig. De QR-code kan digitaal op een smartphone worden aangemaakt.
  • Mensen die geen mobiele telefoon hebben kunnen via www.coronacheck.nl een papieren bewijs aanmaken en de QR-code printen. Heb je hier inhoudelijke vragen over, bel de helpdesk CoronaCheck op (0800) 1421.
  • Mensen die geen mobiele telefoon en computer hebben, kunnen als hun vaccinatiegegevens met het RIVM zijn gedeeld of als ze door de GGD zijn gevaccineerd bellen met (0800) 1351. Zij kunnen dan met hun burgerservicenummer (BSN), dat op paspoort, identiteitskaart en rijbewijs staat, en postcode een papieren coronabewijs aanvragen. Dit wordt dan binnen vijf dagen per post thuis gestuurd.
  • Mensen die geen mobiele telefoon en computer hebben en van wie de gegevens niet met het RIVM zijn gedeeld of die niet door de GGD zijn gevaccineerd, kunnen contact opnemen met de zorgverlener die hen heeft gevaccineerd en vragen om een coronabewijs uit te printen.